Delvano

Delvano

DelvanoDelvano is de enige Belgische constructeur van zelfrijdende spuitmachines en dit sinds 1960.

Naast zelfrijders maken we ook het ganse gamma spuiten :  van gedragen; zowel met manueel als hydraulische bediende spuitbomen, tot getrokken spuitmachines en dit voor landbouw en tuinbouw.

Tegenwoordig worden niet alleen herbiciden, insecticiden en vloeibare meststoffen (fongiciden) verspoten maar ook nematoden welke een ecologische werking hebben als insectenbestrijding in de groententeelt.

De spuittechniek evolueert mee met de tijd en zo zijn we reeds 25 jaar in het computertijdperk gestapt om de efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid van het spuiten te verhogen.

Over de Spraymatic zijn we bij de Teejet computers beland zoals de 844, de LH 76, LH 85 en 860.
Sinds de eeuwwisseling heeft ook de GPS zijn intrede gedaan om nog nauwkeuriger, efficiënter en economischer te bespuiten. Om dit resultaat nog te verbeteren hebben we nu de boompilot of het automatisch afsluiten via GPS van de spuitsecties om overlapping te voorkomen.

De bediening van de spuitmachine gebeurt via een 7 inch touchscreen en een multifunctionele joystick. Hiermee kan de hele spuit gemakkelijk bediend worden: spuitboom, spuitsecties, spuitcircuit, spuitcomputer, wielsturing, spoorverstelling, … Deze bediening is geschikt voor zowel gedragen, getrokken als zelfrijdende spuitmachines. De ontwikkeling hiervan gebeurt volledig door Delvano. Zo kunnen we altijd aan uw specifieke eisen beantwoorden. Enorme aandacht wordt besteed aan de eenvoudigheid en duidelijkheid van het systeem. Zo wordt er voor zowel het touchscreen als de joystick gewerkt met symbolen die de functie meteen duidelijk maken. Daarnaast bevat het touchscreen heel wat geautomatiseerde functies om uw spuitwerk te vergemakkelijken. Enkele voorbeelden zijn: automatische dag/nacht schakeling, automatisch vullen spuittank, automatisch spoelprogramma, automatische hoogteregeling en vlakstelling spuitboom, automatische regeling spuitdruk en druppelgrootte (Airtec), bandendrukwisselsysteem waarbij de bandendruk automatisch geregeld wordt in functie van de tankinhoud, …
Het gebruik van GPS op een spuitmachine is niet meer weg te denken. Reeds heel wat GPS displays van diverse fabrikanten kunnen gebruikt worden op uw Delvano spuit. Deze kan dan eenvoudig gekoppeld worden aan het touchscreen voor automatische sectieafsluiting en variabele afgifte door middel van taakkaarten of gewassensoren.

Het milieubewuster met spuitmiddelen omgaan is ook reeds langer onze bezorgdheid en daarvoor bestaan de driftreducerende doppen, de luchtinjectie spuitdoppen en onze laatste nieuwigheid het BI-AIR systeem waarbij het spuitmiddel door een geforceerde luchtstroom in het gewas wordt gespoten.

Met ons gamma zelfrijdende landbouwspuiten hebben we reeds meerdere malen een onderscheiding behaald op de 2 jaarlijkse “AGRIBEX” landbouwbeurs.

  • 1992 – gouden aar voor het direct injectiesysteem
  • 1996 – zilveren aar voor de onafhankelijk pendelende vooras
  • 2000 – gouden aar voor de EUROTRAC met onafhankelijk pendelende  voor- & achteras en traploos hydraulisch verstelbare spoorbreedte.
  • 2005 – gouden aar voor de boompilot aangestuurd door DGPS om secties af te sluiten en zo overlapping te voorkomen.
  • 2011 – zilveren aar voor het automatisch spoelprogramma Auto-Eco-Clean voor getrokken en zelfrijdende spuitmachines. Het programma is een volledig automatische reiniging van het spuitcircuit met een minimum aan water, in een minimum van tijd.

Er bestaat ook een gans gamma kleine spuiten van 20 tot 400 liter, welke eenvoudig op een quad kunnen gemonteerd worden en dit specifiek voor de tuinaanlegger.

Voor de groendiensten van steden en gemeenten hebben we ook een gans assortiment van watergeefgroepen voor de bloembeplanting.

Ook het reinigen is een bewerking welke niet mag uit het oog verloren worden, hiervoor hebben we de hogedrukreiniger met zowel koud als warm water.

De openbare weg proper houden is ook zeer belangrijk om ongevallen te voorkomen en daarvoor hebben we het gamma veegborstels om aan de tractor, heftruck  of verreiker te monteren.

Een recente uitbreiding in ons gamma is een drainagereiniger om verstoppingen in het drainagecircuit te voorkomen en zodoende de grondstructuur te verbeteren.

De openbare fiets- en voetpaden sneeuwvrij houden is voor de driepuntsgedragen pekelspuit van Delvano geen probleem. Ideaal voor gebruik aan een minitractor.