Delvano

Pekelsproeier

Het sneeuw- en ijsvrij houden van fiets- en voetpaden is vanaf nu zeer eenvoudig met de pekelsproeier van delvano.  Pekel is een oplossing van zout en water.  Uit meerdere testen blijkt dat een pekelsproeier effectiever, millieuvriendelijker en zuiniger werkt dan het strooien van zout.

Pekelsproeier Pekelsproeier Pekelsproeier Pekelsproeier

Het gebruik van pekel heeft enkele grote voordelen t.o.v. zout:

  • Directe inwerking van de pekel, bij zout moet het ingereden worden door motorvoertuigen
  • Millieuvriendelijker, minder zout dat in bermen terecht komt
  • Zuiniger, bij gebruik van pekel is het concentraat aan zout veel lager waardoor men minder zout nodig heeft
  • Rendement, er kunnen langere afstanden gedaan worden doordat men met lagere concentratie kan gaan sproeien. Bvb met een tank van 300L pekel aan 15 gram/m² kan men gemakkelijk 30km fietspaden sproeien
  • Exacte sproeibreedte, bij het sproeien van pekel op voetpaden met voortuin is de kans heel klein schade te doen aan de voortuin door de pekel omdat we een constante sproeibreedte hebben ten opzichte van een zoutstrooier

 Het frame van de pekelsproeier van delvano heeft een behandeling ondergaan tegen roesten met daarboven een twee componenten grondlaag + toplaag.  De sproeipomp is uitgerust met viton membramen die behandeld zijn om te werken met corrosieve vloeistoffen.  De leidingen en elektrische kranen zijn uit inox dat een grote slijtvastheid heeft en roestenbestendigheid.

Het aansturen van de pekelsproeier gebeurd met een sproeicomputer.  Deze regelt de druk in functie van de snelheid zodat men altijd de juiste dosis verspuit.  Eventueel kan u nog links 50cm en recht 50cm bijsproeien in breedte door de elektrisch bediende einddoppen aan te leggen.  De standaard sproeibreedte zonder einddoppen is 1,3m.

De mini automatische oproller met 15m slang en handlans is achteraan gemonteerd om de moeilijk te bereiken plaatsen te sproeien.

Buiten het winterseizoen kan deze pekelsproeier ook gebruikt worden als gewone sproeimachine zonder dat er aanpassingen dienen te gebeuren.

Naast een zwaailicht zijn ook extra signalisatieborden en de wettelijke wegverlichting voorzien.

De mogelijke tankinhouden zijn 300l, 400l of 600l als gedragen pekelsproeier.  Voor andere modellen gelieve met ons contact op te nemen. 

Download brochure